top of page
Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καινοτομίας!

Έγινε ενημέρωση: 28 Νοε 2022

Startups από όλη την Ευρώπη έρχονται στην Αθήνα για να διεκδικήσουν βραβεία και δικτύωση με τη βιομηχανία ΟΠΥ της Ελλάδας.

Ο πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Καινοτομίας, Regional Innovation Competition 2022 διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στον τομέα των Ορυκτών Πρώτων Υλών (EIT RawMaterials), και θα αναδείξει τις καλύτερες startups που προτείνουν καινοτόμες λύσεις στις προκλήσεις του κλάδου. Πραγματοποιείται το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα) με συμμετοχή από:

  • Νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη

  • Στελέχη της βιομηχανίας, και

  • Επενδυτές

Κάνε εγγραφή δωρεάν έως και 16 Δεκεμβρίου


Διοργανωτές

Το EIT RawMaterials είναι μια από τις κοινότητες καινοτομίας του European Institute of Innovation and Technology (EIT), ενός ανεξάρτητου φορέα της ΕΕ, που έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της Ευρώπης προς μια κυκλική, πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της ευρωπαϊκής αγοράς και εξασφαλίζοντας την απασχολησιμότητα στην αλυσίδα αξίας των ορυκτών πρώτων υλών. Στόχος του EIT RawMaterials είναι να εξασφαλίσει μία βιώσιμη παροχή ορυκτών πρώτων υλών προωθώντας την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα στα ευρωπαϊκά βιομηχανικά οικοσυστήματα.


Η Mantis Beyond Innovation είναι spin-out startup από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα εμπνέοντας ένα καλύτερο μέλλον. Παρέχει μία σειρά από καινοτόμες υπηρεσίες για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, φέρνοντας σε επαφή επιχειρήσεις και startups για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών περιβαλλοντολογικών, κοινωνικών και fintech προκλήσεων.

Οι λύσεις περιλαμβάνουν στρατηγικές ανάπτυξης καινοτομίας, προγράμματα καινοτομίας και ανεύρεση startup εταιρειών, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το #1 πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης καινοτομίας, ψηφιοποιώντας το σύνολο της διαδικασίας.

Λειτουργώντας ως ο τοπικός Raw Materials Incubator και σημείο επαφής για τη χώρα με το EIT RawMaterials και τις startups στον τομέα των ΟΠΥ από το 2020,


Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Με τη δημιουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή Regional Innovation Competition 2022, το EIT RawMaterials στοχεύει στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και ΜμΕ από χώρες του Περιφερειακού Σχεδίου Καινοτομίας (RIS) που μπορούν να παρέχουν καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας των ορυκτών πρώτων υλών.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, προσφέρεται στους συμμετέχοντες με τις καλύτερες προτεινόμενες λύσεις, ένα δίμηνο πρόγραμμα προ- επιτάχυνσης.

  • Εξατομικευμένα σεμινάρια

  • Επιχειρηματική καθοδήγηση

  • Συμβουλευτική από τις θερμοκοιτίδες RIS

  • Οικονομική στήριξη υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης

  • Χρηματικά έπαθλα αξίας 10.000 € στις 3 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μέχρι σήμερα, οι 12 startups που έγιναν αποδεκτές στο πρόγραμμα, έλαβαν καθοδήγηση και ολοκλήρωσαν τα επιχειρηματικά σχέδια που θα παρουσιάσουν στον μεγάλο τελικό.

Στην εκδήλωση, τρεις ειδικοί προσκεκλημένοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους για τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες που μπορεί κανείς να βρει στον τομέα των Ορυκτών Πρώτων Υλών.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει ο τελικός όπου οι startups θα αξιολογηθούν βάσει του Pitch που θα παρουσιάσουν από ειδική κριτική επιτροπή. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν οι τρεις νικητές του διαγωνισμού.


Θα σε ενδιέφερε να γνωρίσεις μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες startups στον τομέα των Ορυκτών Πρώτων Υλών;

Μήπως θέλεις να πάρεις μια ιδέα για την δική σου startup;

Τι θα έλεγες για μια ευκαιρία να γνωρίσεις στελέχη του πανευρωπαϊκού δικτύου ERMA;


📅 Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

🕰️ Registration: 12:00

📍 Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα)


Comentários


bottom of page