top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η Εκδήλωση στην Verde.tec για τις Προοπτικές Απασχόλησης στο πλαίσιο της Πράσινης Μετάβασης

Έγινε ενημέρωση: 1 Απρ



Με επιτυχία και νεανική προσέλευση διεξήχθη η εκδήλωση με τίτλο «Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας - Προοπτικές Απασχόλησης» στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης για Τεχνολογίες Περιβάλλοντος Verde.tec, στο Σάββατο 30 Μαρτίου.


Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία του envinow.gr σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με στόχο την χαρτογράφηση των προοπτικών απασχόλησης σε ένα πλαίσιο πράσινης μετάβασης.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγή του κου Νίκου Γκολιόπουλου, Ιδρυτή envinow.gr, ο οποίος παρουσίασε τον σκοπό της εκδήλωσης και το περίγραμμα της εκδήλωσης.


Στην συνέχεια, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Κάτοχος Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του ΕΜΠ, παρουσίασε συνολικά το θεσμικό πλαίσιο και τις τάσεις σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση που διαμορφώνουν τους μηχανισμούς της πράσινης μετάβασης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση σε επαγγελματίες που θα έχουν τα πράσινα επαγγέλματα τα επόμενα χρόνια και ότι οι επαγγελματίες στον τομέα της κυκλικής οικονομίας θα έχουν αυξημένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.


Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε το πάνελ συζήτησης με τίτλο «Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας: Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της καινοτομίας» υπό τον συντονισμό του κου Χρήστου Καλαντζή, Συντονιστή envinow.gr.



Στο πάνελ συμμετείχαν ο κος Γιώργος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο κος Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και Investment & Business Development Manager, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ | CEO, Αειφορική Ηπείρου και ο κος Βασίλης Σίννης, Γενικός Διευθυντής, Quest Energy.


Στο πλαίσιο της συζήτησης οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε πλήθος θεμάτων, ενημερώνοντας τους νέους για τις προοπτικές απασχόλησης τα επόμενα χρόνια. Ο κος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην κριτική σκέψη και ευελιξία που οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν από εδώ και στο εξής, αλλά και στα επαγγέλματα κυκλικής οικονομία. Ο κος Χαραλαμπίδης υπογράμμισε ότι η μετάβαση θα επηρεάσει όλους τους τομείς οριζόντια, αναφέροντας ότι η καινοτομία και επιχειρηματικότητα θα διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο από εδώ και στο εξής. Τέλος, ο κος Σίννης επισήμανε ότι χρειάζεται πρώτα από όλα να οριστούν οι πράσινες δεξιότητες και τα πράσινα επαγγέλματα, κάτι που ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί.


Με το πέρας της συζήτησης και της εκδήλωσης ακολούθησε στο χώρο συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων. Σύντομα θα κοινοποιηθεί και η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

bottom of page