top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ο Δήμος Βριλησσίων απέκτησε 2 ακόμα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους


Με 2 ακόμη σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης ενισχύθηκε ο Δήμος Βριλησσίων στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια Αττικής. Ο νέος εξοπλισμός έρχεται να ενισχύσει τον στόλο του δήμου ο οποίος ήδη σημειώνει σημαντικές επιδόσεις στην ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων. εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται με χρήματα που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση σε δήμους και πολίτες.


Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.


Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Ξ. Μανιατογιάννη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλο. Στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών Α. Μαυραγάνης και υπηρεσιακά στελέχη.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής. Μεταξύ άλλων δήλωσε:


«Σήμερα ενισχύουμε με εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων έναν δήμο που έχει πρωτεύσει στη διαχείριση των απορριμμάτων και στα ζητήματα της ανακύκλωσης, το δήμο Βριλησσίων, με έναν δήμαρχο που έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα του περιβάλλοντος, τον Ξένο Μανιατογιάννη. Θέλω να τον συγχαρώ για ό,τι έχει κάνει και να επισημάνω ότι η συνεργασία της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.


Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να ενισχυθούν οι δήμοι με υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και εξοπλισμό προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος παραδίδουμε σήμερα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους στο δήμο Βριλησσίων με στόχο να εντείνει ακόμα περισσότερο τη δράση του.


Είμαι σίγουρος ότι ως ένας από τους δήμους που πρώτευσαν στην ανακύκλωση κατά το προηγούμενο έτος θα συνεχίσει να σημειώνει θετικές επιδώσεις και το 2022. Με συμμάχους τους δημότες θα συμβάλει στη συνολική προσπάθεια μας για μια πράσινη Περιφέρεια. Μια Περιφέρεια πρότυπο που δε θα θάβει τα σκουπίδια της και θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης δήλωσε:


«Μετά από την πρωτιά που καταφέραμε και ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλη την προσπάθεια που έχει γίνει, το επιστέγασμα είναι αυτά τα απορριμματοφόρα από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.


Η φιλοσοφία μας για τη διαχείριση απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία συνεχίζεται και οι ευθύνες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις έχουμε με τον Περιφερειάρχη πάνω σε κάποια θέματα διοίκησης και λειτουργίας, είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στην ίδια φιλοσοφία και θέλουμε να λύνουμε τα προβλήματα προς όφελος των δημοτών.


Ευχαριστούμε για την όλη προσπάθεια μέχρι σήμερα και να ξέρετε κύριε Περιφερειάρχα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Έχουμε κοινό στόχο όπως το περιγράψατε για το 2020 ως έτος ανακύκλωσης στην κυκλική οικονομία, νομίζω ότι τώρα τον πήχη τον ανεβάζουμε από κοινού ακόμα πιο ψηλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Comments


bottom of page