top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του envinow.gr στην VerdeTec



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του envinow.gr σε συνεργασία με τους Athenian Times στην διεθνή έκθεση VerdeTec. Η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής και της αγοράς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 80 επισκέπτες, κυρίως νέοι.


Την συζήτηση του envinow.gr συντόνισε ο Χρήστος Καλαντζής, Υπ. Δρ. ΕΜΠ και συμμετείχαν ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Δασών του ΥΠΕΝ, η Βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Αντιδρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ, Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.


Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης τόνισε στις τοποθετήσεις του τη σπουδαιότητα του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία που προώθησε με τις δικές του ενέργειες ως Γενικός Γραμματέας Υδάτων και Φυσικού Περιβάλλοντος και την μεγάλη παρεξήγηση που έχει υπάρξει με την ΡΑΑΕΥ το τελευταίο διάστημα. Η κα Χαρά Καφαντάρη ανέδειξε τις ποιοτικές παραμέτρους πολλών ζητημάτων που έχει μείνει πίσω η χώρα μας στην διαχείριση απορριμμάτων και ανέδειξε τους προβληματισμούς της για την δημιουργία της νέας ρυθμιστικής αρχής και τον λόγο ύπαρξής της. Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος μίλησε για τις σημαντικές προβλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα μας για την πρόοδο στην κυκλική οικονομία, την αλλαγή νοοτροπίας που χρειάζεται σε πολλά θέματα και την έλλειψη επαρκούς εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο των περιβαλλοντικών επαγγελμάτων. Τέλος, κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης τόνισε ότι ο σχεδιασμός των μεγάλων έργων επεξεργασίας πρέπει να υλοποιείται συγχρόνως με τις κατάλληλες κινήσεις για διαλογή στην πηγή και τόνισε ότι η Ελλάδα παρότι απομακρύνθηκε από τα ταπεινωτικά πρόστιμα της ΕΕ για λειτουργία χωματερών, πλέον θα αρχίσει να αντιμετωπίζει νέα πρόστιμα για την καθυστερημένη προσαρμογή στους νέους στόχους αν δεν κινηθεί σύντομα και αποτελεσματικά.


Το envinow.gr διατηρεί και περίπτερο στην έκθεση, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε ώστε να μάθετε ακόμα περισσότερα.



bottom of page