top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Freener: Η Ελληνική ομάδα στην 3η θέση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας GoGreen



Ελληνική ομάδα φοιτητών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την τρίτη θέση στην Ευρώπη στο φοιτητικό διαγωνισμό πράσινης επιχειρηματικότητας GoGreen που διοργανώνεται από την Schneider Electrιc.


Η ομάδα Freener κατάφερε να διακριθεί στην Ευρώπη μεταξύ 345 ομάδων και να λάβει την 3η Θέση στον Ευρωπαϊκό Τελικό που διεξήχθη την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022.


Όραμα της Freener, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας των Μη Διασυνδεδεμένων νησιών της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, με ένα πράσινο αυτόνομο δίκτυο παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, με συνδυασμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πρασίνου υδρογόνου, το οποίο πλαισιώνεται από τεχνολογίες αιχμής και μια έξυπνη πλατφόρμα εμπορίας του υδρογόνου που αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος.


Η ομάδα αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Τσίννα (ΗΜΜΥ ΕΜΠ), Θεμιστοκλή Τσαρουχά (Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ), Κωνσταντίνα Μαυρογιάννη (ΛΟΧΡΗ ΟΠΑ) και Ηλιάννα Τότου (Αρχιτεκτονική ΕΜΠ) έχοντας ως αρχές την ισότητα και τη βιωσιμότητα, στοχεύει στην ισότιμη ενεργειακή προσβασιμότητα για όλους και ιδιαίτερα για τους κατοίκους των Μη Διασυνδεδεμένων νησιών. Η ενεργειακή κρίση είναι ένα πρόβλημα της γενιάς μας και είναι χέρι μας να την αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε στην κλιματική αλλαγή με πράσινες πρακτικές επενδύοντας στο μέλλον. Η Freener θέλει να είναι μέρος αυτής της λύσης

bottom of page