top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Eurostat: Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που αντιστοιχούν σε κάθε εργαζόμενο μειώνονται



Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) δημοσίευσε μια νέα ευρείας κλίμακας έρευνα όπου παρουσιάζονται δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που αντιστοιχούν σε κάθε εργαζόμενο. Πιο συγκεκριμένα, από το 2010, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) ανά εργαζόμενο σημείωσαν συνεχή μείωση στην ΕΕ, η οποία οφείλεται σε ένα συνδυασμό μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αύξησης του αριθμού της απασχόλησης.


Το 2020, κάθε εργαζόμενος στην ΕΕ παρήγαγε 13,6 τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη χαμηλότερη τιμή που έχει καταγραφεί και 4,4 τόνους λιγότερο από το 2010.


Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα της απασχόλησης λαμβάνει υπόψη τα αέρια θερμοκηπίου που εκπέμπονται από ολόκληρη την εθνική οικονομία ανά εργαζόμενο.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Δανία (24,7 τόνους GHG ανά απασχολούμενο), η Ιρλανδία (23,2 τόνους GHG ανά απασχολούμενο) και η Πολωνία (20,9 τόνους GHG) εμφάνισαν τον υψηλότερο αριθμό GHG ανά απασχολούμενο το 2020.


Αντίθετα, η Σουηδία (8,1 τόνους GHG ανά απασχολούμενο) και η Μάλτα (7,2 τόνους GHG ανά απασχολούμενο) παρουσίασαν τις λιγότερες εκπομπές.


Η Ελλάδα, το 2020, βρέθηκε στην 9η θέση της κατάταξης με 16.1 τόνους GHG ανά εργαζόμενο, αρκετά πιο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ,


bottom of page