top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

CEO και επενδυτές ζητούν ταχύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή



Σε μια ανοιχτή επιστολή προς όλες τις κυβερνήσεις, καθώς οι ηγέτες της ομάδας των βιομηχανικών εθνών της G7 συναντώνται στη Βρετανία, και πριν από μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα τον Νοέμβριο, ο Σύνδεσμος των CEO ζήτησε τώρα «τολμηρή δράση» για την επίτευξη μελλοντικών στόχων εκπομπών.


Για να αναγκάσουν την εταιρική δράση, οι κυβερνήσεις έπρεπε να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ανέφεραν, μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη ενός μηχανισμού τιμολόγησης άνθρακα που βασίζεται στην αγορά.


Οι χώρες θα πρέπει επίσης να αναγκάσουν όλες τις επιχειρήσεις να καθορίσουν «αξιόπιστους» στόχους απαλλαγής από τον άνθρακα, καθώς και να αποκαλύψουν εκπομπές σε όλα τα μέρη της επιχείρησής τους, ανέφεραν οι διευθύνοντες σύμβουλοι που περιλαμβάνουν τον Christian Mumenthaler της Swiss Re, το Rich Lesser της Boston Consulting Group και το Feike Sijbesma της Royal DSM.


Υποστήριξαν επίσης την κατάργηση των επιδοτήσεων ορυκτών καυσίμων, τη μείωση των φόρων για φιλικά προς το κλίμα αγαθά, την ενίσχυση της χρηματοδότησης έρευνας και ανάπτυξης για πράσινες τεχνολογίες.


Μια ξεχωριστή δήλωση που υποστηρίχθηκε από 457 επενδυτές προειδοποίησε τις κυβερνήσεις ότι αυτές οι χώρες που θα αναλάβουν το προβάδισμα θα γίνουν «όλο και πιο ελκυστικοί» επενδυτικοί προορισμοί, ενώ οι καθυστερημένοι θα βρεθούν σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα.


bottom of page