top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

BIOCHEM DAY 2022: Σύνδεση αγοράς και ακαδημαϊκού κόσμου!

Ανακοινώνεται ότι στις 20 Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «BioChem Day» που διοργανώνεται από το Chemecon, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος IFG.


Σχετικά με το Chemecon

Το Chemecon είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός σύλλογος νέων Χημικών Μηχανικών που δραστηριοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στόχος του είναι να συμβάλλει ουσιαστικά στη σύνδεση των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσω οργανωμένων και πολυδιάστατων δράσεων με κύριο άξονα την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας του Χημικού Μηχανικού σήμερα.


Σχετικά με τα Chem Days

Για την επίτευξη των στόχων του, το Chemecon διοργανώνει Ημερίδες επαγγελματικής διασύνδεσης, τα Chem Days. Σε κάθε Chem Day αναπτύσσονται θέματα γύρω από έναν κλάδο της Χημικής Μηχανικής. Στα συνέδρια αυτά συμμετέχουν εταιρείες του κλάδου, οι οποίες, μέσα από Ομιλίες, ενημερώνουν φοιτητές και μη για τις βιομηχανικές μεθόδους που ακολουθούνται και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.


Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί τρία Chem Days: το «PetroChem Day» το 2018, που αφορούσε την ενασχόληση του Χημικού Μηχανικού στο βιομηχανικό τομέα του πετρελαίου και των παραγώγων του, το «FoodChem Day» το 2019 που κάλυψε πολυδιάστατα την βιομηχανία των τροφίμων από τις πρώτες ύλες, έως και την τελική κατανάλωση και τέλος, το «EcoChem Day» το 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Hopin με κεντρικό θέμα το περιβάλλον και ειδικότερα τις πράσινες διεργασίες και την κυκλική οικονομία.



Σχετικά με το BioChem Day

Το BioChem Day αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά Chem Day και το τρίτο δια ζώσης που διοργανώνει το Chemecon. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και τη διασύνδεση μεταξύ εταιρειών και ακαδημαϊκού χώρου. Θεματικός άξονας της ημερίδας είναι η βιοτεχνολογία, εστιάζοντας στα βιοτεχνολογικά προϊόντα και την αξιοποίηση της βιοτεχνολογίας σε βιομηχανικές διεργασίες.


Μία ημερίδα σχεδιασμένη από φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους, ερευνητές, μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας και όλους όσους ενδιαφέρονται για τις βιοτεχνολογικές δραστηριότητες των εγχώριων βιομηχανιών και εταιρειών.


Μέσα από ομιλίες εταιρειών και ερευνητών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνολογίας με επίκεντρο τα νέα βιοτεχνολογικά προϊόντα και τις βιοτεχνολογικές εφαρμογές που αυτές ακολουθούν.


Ο Χώρος Διασύνδεσης είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τραπέζια από τις συμμετέχουσες εταιρείες. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους της εκάστοτε εταιρείας, ώστε να γνωρίσουν τη δράση της, να μάθουν τις προοπτικές του κλάδου, αλλά και να πληροφορηθούν για τα απαραίτητα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν για να απασχοληθούν μελλοντικά στον τομέα της βιοτεχνολογίας.


Στη Γωνιά Έρευνας θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο διδακτόρων, ερευνητών και φοιτητικών ομάδων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να συζητήσουν με τους ερευνητές και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα.


Υποστηρικτές της Ημερίδας θα είναι οι εταιρείες DEMO, Elpen, Nestlé, ProtATonce.


Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας κάνοντας κλικ εδώ


Για περισσότερες πληροφορίες για το BioChem Day, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ημερίδας και τα ακόλουθα κοινωνικά δίκτυα του Chemecon:


bottom of page