top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Ανοιχτό Συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Ίδρυμα Χατζηγάκη και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος


Το Συνέδριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για τη Βιωσιμότητα, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομηχανία της Μόδας.


Το Ίδρυμα Χατζηγάκη συνδιοργανώνει με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ένα ανοιχτό, διαδραστικό συνέδριο με στόχο την διεπιστημονική προσέγγιση καίριων ζητημάτων όπως η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Κυκλική Οικονομία με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη βιομηχανία της μόδας.


1 ημέρα, 3 θεματικά πάνελ, 12 εξαίρετοι ομιλητές προερχόμενοι από διαφορετικούς τομείς (ακαδημαϊκοί, επενδυτές, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι ΜΚΟ) θα συζητήσουν για τη βιωσιμότητα και τις τελευταίες εξελίξεις, για την κυκλική οικονομία, για τα διαθέσιμα εργαλεία στην Ελλάδα προς νεοφυείς ή ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να κάνουν το βήμα προς ένα κυκλικό μοντέλο λειτουργίας και, τέλος, για το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη βιομηχανία της μόδας με υπαρκτά success stories από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το κατάφεραν.


Οι δύο φορείς μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία σε ό,τι αφορά τη σφαιρική εκπαίδευση της νέας γενιάς. Η διοργάνωση του Συνεδρίου στηρίχθηκε στην ιδέα πως η ουσιαστική ενημέρωση, σε συνδυασμό με την πολύπλευρη προσέγγιση επίκαιρων θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, μπορεί να θέσει τις βάσεις για εποικοδομητικό, συνεχή διάλογο και να οδηγήσει σε σημαντικές κοινωνικές αλλαγές.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Τρίτη 7 Ιουνίου, 09:30-14:30, στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή, είναι δωρεάν και ανοιχτό προς το ευρύ κοινό. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους εδώ ή να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά εδώ.


Παράλληλες δράσεις

Θα ακολουθήσει συμβολική επίδειξη μόδας, με τη συμμετοχή τριών βιώσιμων ελληνικών fashion brands (Maison Faliakos | 3QUARTERS | EF93), καθώς και έκθεση με έργα φοιτητών και φοιτητριών με θέμα τη βιωσιμότητα και την κυκλικότητα στα υλικά.


Σχετικά με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη


Το Πολιτιστικό Ίδρυµα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές, οικογενειακό Ίδρυμα µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται οι κοινωφελείς, πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις με έμφαση στην πρόνοια, την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει συνέδρια και δωρεές για τις ανάγκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κι έχει απονείμει υποτροφίες και βραβεία αριστείας σε μαθητές και μαθήτριες.


Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 147 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-IB Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.


bottom of page