top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

1 τρισ ετησίως για την κλιματική αλλαγή επιδιώκει η κυβέρνηση Μπάιντεν



Θα χρειαστεί μια νέα προσπάθεια μεγάλων κλιματικών έργων που απαιτούν χρηματοδοτική στήριξη περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως για την επίτευξη των στόχων της διοίκησης Μπάιντεν για τον άνθρακα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ σε παρουσίαση την Πέμπτη.


"Ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσουμε κλιματικές λύσεις είναι εντελώς απαράδεκτος", δήλωσε ο Jigar Shah, διευθυντής του Γραφείου Προγράμματος Δανείων σε ένα εικονικό πάνελ που διοργάνωσε η IHS Markit ως μέρος της σειράς συνομιλιών του CERAWeek.


Η διοίκηση του Μπάιντεν έχει θέσει έναν στόχο να φτάσει το 100% ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ρύπανση άνθρακα έως το 2035. Το Γραφείο Προγραμμάτων Δανείων του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ προορίζεται να παρέχει χρηματοδότηση σε αναδυόμενες πράσινες τεχνολογίες που ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από εμπορικές τράπεζες.


"Σε κάποιο σημείο μπορούμε να το παραδώσουμε στη Wall Street για να κάνουμε τα επόμενα 100 δισεκατομμύρια δολάρια", είπε. "Κάθε μία από αυτές τις τεχνολογίες πρέπει να φτάσει σε κλίμακα 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων - αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στους στόχους που έχουμε θέσει."


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται ετησίως για νέες προσπάθειες μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο Σάχ.


"Ο αριθμός αυτός πρέπει πιθανώς να είναι ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως" για την επίτευξη των στόχων της διοίκησης που θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη.


bottom of page