top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Η επιτυχία του EcotivitySchool!



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ecotivity School στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που έλαβε μέρος από την Δευτέρα 22 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Η καλοκαιρινή αυτή πρωτοβουλία προήλθε από την ομάδα εθελοντισμού του ΓΠΑ και οργανώθηκε από 7 φοιτητές του ΓΠΑ και του ΕΜΠ, με οικονομική στήριξη από τα cooperation awards του οργανισμού Nantes Creative Generations (NCG).

Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, 24 επιλεγμένοι νέοι είχαν την τύχη μέσα από μία δημιουργική διαδικασία να μάθουν για την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό και για το περιβάλλον. Ο στόχος να καλλιεργηθεί μία περιβαλλοντική συνείδηση και η επαφή με έννοιες όπως η βιωσιμότητα και η οικολογία επιτεύχθηκε. Οι υπεύθυνοι για την επιτυχία αυτή ήταν η ομάδα των φοιτητών πίσω από την οργάνωση που δημιούργησαν ένα “πακέτο” με θεματικές διαδραστικές ομιλίες από εγκεκριμένους φορείς και διακεκριμένες προσωπικότητες, βιωματικά εργαστήρια σε ενδιαφέρον θέματα και ομαδικές δραστηριότητες αλλά και projects.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από εκπαιδευτικές ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, η ομάδα κατάφερε από την πρώτη κιόλας μέρα να δημιουργήσει ένα πολύ θετικό και φιλικό κλίμα, κάτι που “χρωμάτισε” την εκπαιδευτική διαδικασία και την έκανε αμέσως ευχάριστη. Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και απογευματινές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση θερινού κινηματογράφου και η επίσκεψη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που είχαν ως σκοπό την γνωριμία και το δέσιμο των συμμετεχόντων.

Φυσικά, οι φορείς και οι προσωπικότητες πίσω από τις θεματικές παρουσιάσεις έκαναν τα πράγματα ακόμα καλύτερα καθώς το εύρος το θεμάτων ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό και οι ομιλητές ήταν άνθρωποι του χώρου έχοντας μεγάλη εμπειρία και γνώση. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “Μπορούμε”, το WWF ελλάς, η εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου Χολαργού, οι “theSpeakers”, η ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS, η οργάνωση “Υouthtensils Informal group of young people” και φυσικά το ΓΠΑ και το ΕΜΠ συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του γνωστικού πλαισίου της διαδικασίας. Περισσότερες πληροφορίες αλλά και φωτογραφικό υλικό μπορεί να βρει κανείς στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook.

bottom of page