top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

Πρωτοπορεί η Σωληνουργεία Κορίνθου στο περιορισμό των εκπομπών άνθρακα

Σε σχετικό πλάνο η επιχείρηση ανακοίνωσε αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των δραστηριοτήτων.



Δράσεις προκειμένου το 2020 η «Σωληνουργεία Κορίνθου» να γίνει ο πρώτος παγκοσμίως παραγωγός σωλήνων χάλυβα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, εφαρμόζει η επιχειρηση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των δραστηριοτήτων της. Σε αυτή την κατεύθυνση προχώρησε σε συμφωνία με την ΔΕΗ προκειμένου το 100% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια να προέρχεται από ΑΠΕ. Η συμφωνία αφορά το 2019 και τη μονάδα παραγωγής σωλήνων χάλυβα στη Θίσβη Βοιωτίας, που παράγει προϊόντα για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και των κατασκευών.

  • Αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας (Energy Efficiency)

  • Μείωση και αντιστάθμιση αποτυπώματος άνθρακα με πρωτοβουλίες, όπως η υποκατάσταση καύσης υδρογονανθράκων στις μονάδες παραγωγής με μορφές καθαρής ενέργειας και η δενδροφύτευση.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου δεν είναι η μόνη επιχείρηση με «πράσινες δράσεις». Σε αντίστοιχη συμφωνία προχώρησε πρόσφατα και η Hellenic Cables με την Enel Green Power για τις δικές της παραγωγικές μονάδες, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της Cenergy Holdings για την ενεργειακή μετάβαση.

bottom of page