envinow.gr

Μαρ 201 λεπτά

Εκδήλωση με τίτλο «Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας - Προοπτικές Απασχόλησης»

Ενημερώθηκε: Μαρ 26

Για επιτυχή, δίκαιη και συμπεριληπτική μετάβαση σε ένα νέο πράσινο, κυκλικό και ψηφιακό πρότυπο οικονομίας είναι απαραίτητη η προσαρμογή των κλάδων απασχόλησης και κατ’ επέκταση της κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού. Θα απαιτηθεί νέα τεχνογνωσία και περιβαλλοντική μόρφωση στα επαγγέλματα της πράσινης μετάβασης, ενώ καθοριστικής σημασίας είναι και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η χαρτογράφηση των τομέων πράσινης μετάβασης και η διασάφηνση των προοπτικών απασχόλησης σε κάθε έναν από αυτούς, όπως και η καταγραφή των δεξιοτήτων και γνώσεων που θα απαιτηθούν από το ανθρώπινο δυναμικό.

Φυσικά, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η κατάρτιση των απασχολούμενων αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τομέα της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκριθεί η τελευταία στις σύγχρονες αυτές τάσεις.

Εαν θέλεις να μάθεις για

  • τις νέες προοπτικές απασχόλησης στους κλάδους της πράσινης μετάβασης,

  • τις απαιτήσεις σε νέες δεξιότητες και τεχνογνωσία και

  • το ρόλο της εκπαίδευσης και της καινοτομίας στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης

τότε έλα να παρακολουθήσεις την εκδήλωση με τίτλο «Το Νέο Πράσινο, Κυκλικό και Ψηφιακό Πρότυπο Οικονομίας - Προοπτικές Απασχόλησης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 15:15 στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης για Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Verde.tec.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ μπορείς να εγγραφείς εδώ και να λάβεις σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα

Η εκδήλωση αποτελεί διοργάνωση της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με την φοιτητική περιβαλλοντική ομάδα envinow.gr του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.