top of page
  • Εικόνα συγγραφέαenvinow.gr

1 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών στην Ινδία



Οι έντονες πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις βροχές των μουσώνων ανάγκασαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βορειοανατολική ινδική πολιτεία Assam, ανέφεραν οι αρχές τη Δευτέρα.


Ο ποταμός Brahmaputra, ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς στον κόσμο που ρέει από το Θιβέτ στην Ινδία και στη συνέχεια στο Μπαγκλαντές, έσπασε τις όχθες του στο Assam το Σαββατοκύριακο, κατακλύζοντας περισσότερα από 2.000 χωριά.


«Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ξεχωριστά περιστατικά πνιγμού τις τελευταίες 24 ώρες και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί, με την κατάσταση των πλημμυρών να γίνεται κρίσιμη την ώρα», δήλωσε το ενημερωτικό δελτίο της κρατικής κυβέρνησης.


Η καταρρακτώδης βροχή έπληξε τουλάχιστον 23 από τις 33 περιοχές της Assam και ο ομοσπονδιακός οργανισμός υδάτινων πόρων ανέφερε ότι η στάθμη των υδάτων στην Brahmaputra αναμενόταν να αυξηθεί, με περισσότερες προβλέψεις βροχής τις επόμενες τρεις ημέρες.


«Η κατάσταση των πλημμυρών παραμένει εξαιρετικά σοβαρή με αρκετές αναχωρήσεις», δήλωσε στο υπουργείο υδάτινων πόρων της Assam Keshab Mahanta στο Reuters.


Το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Πάρκου Kaziranga, που φιλοξενεί τον σπάνιο ρινόκερο με ένα κέρατο, ήταν κάτω από το νερό, ανέφεραν οι αρχές.


Η Assam, διάσημη για τις φυτείες τσαγιού της, πλήττεται από εποχιακές πλημμύρες κάθε χρόνο, αναγκάζοντας τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις να δαπανήσουν εκατομμύρια ρουπίες για τον έλεγχο των πλημμυρών.


Παραστρατιωτικό προσωπικό αναπτύχθηκε σε ολόκληρη την περιοχή για επιχειρήσεις διάσωσης και για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι διατηρούν κοινωνική απόσταση σε αυτοσχέδια στρατόπεδα καταφυγίων για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφεραν οι αρχές.


Η Assam έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 7.492 κρούσματα από κορωνοϊό και 11 θανάτους.

bottom of page